מזג האוויר החורפי גורם לרובנו לרצות לאכול פחמימות. משהו במזג האוויר גורם לנו לחפש אוכל מנחם, ומה יותר מנחם מפחמימות?
קשה לעשות דיאטה דלת פחמימות בחורף. אז מה עושים?
החורף בכלל הוא עונה שאנו נוטים לאכול בה יותר. הסיבה לכך היא מזג האוויר הקר שגורם לגופנו לשרוף יותר אנרגיה ובכך לרצות לאכול יותר… בעיקר פחמימות.
בנוסף, החוסר באור שמש גורם לגוף לייצר פחות סרוטונין, מה שגורם לנו להימשך למזונות מתוקים (פחמימות) במטרה להעלות את רמת הסרוטונין בגוף.
זו הבעיה של דיאטה בחורף, דיאטה דלת פחמימות קשה יותר לביצוע בחורף מאשר בקיץ.
מה עושים איך מצליחים לאכול פחות פחמימות גם בחורף?
דיאטה דלת פחמימות בחורף
הטיפ הראשון הוא להשתדל לאכול יותר אומגה 3. דגי בריכה כמו בורי, פורל וגם סלמון מכילים רמה גבוהה של אומגה 3. ניתן לאכול גם פשתן, שמן קנולה, אגוזי מלך ומזונות צמחיים אחרים המכילים כמות יפה של אומגה שלוש.
צריכת אומגה שלוש מעלה את רמת הסרוטונין במוח, מה שמרגיע את הצורך באוכל מנחם ואכילת פחמימות.
הטיפ השני הוא להשתדל להיחשף לשמש החורפית למשך כחצי שעה מדי יום. הגוף זקוק לאור השמש כדי לייצר את הורמון הסרוטונין שמחסור בו גורם לתחושת דכדוך ומשיכה לאכילת פחמימות.
הטיפ השלישי הוא להקפיד לצרות מספיק ויטמין B. ויטמין B אחראי על מצב הרוח וכשמצב הרוח ירוד אנו נמשכים לאכול מאכלים שמשפרים אותו כמו מתוקים ופחמימות.
על מנת לספק לגוף את ויטמין B הנחוץ לו כל כך כדאי לאכול: תרד, חסרה וירקות בעלי עלים ירקוים, ברוקולי, עדשים, שעועית, דגים, עוף ובשר אדום, בננה, שקדים ואגוזי פקאן.
אספקה שוטפת של מזונות שיש בהם ויטמין B חשובה למניעת נשנוש של פחמימות ומתוקים.
הטיפ הרביעי קשור לאוכל מנחם, שבחורף יכול להיות – מרק. מחקרים הוכיחו שככל שצריכת המרק גבוהה יותר כך פוחת הסיכוי להשמנה.
והטיפ האחרון – איכלו פחמימות מורכבות שמתפרקות לאט בגוף ושומרות על רמת שובע גבוהה: אפונה, עדשים, חמוס, סויה, שעועית ולחם שעור מלא.
בנוסף, שתו הרבה תה צמחים וחליטות ללא ממתיקים מלאכותיים או סוכר. שתיה חמה מרגיעה את הצורך לאכול בצורה יעילה מאוד, מרווה את הגוף ומאפשרת למנגנון חילוף החומרים לפעול ביעילות.