דיאטת הלחם. נשמע מפתה או בלתי אפשרי, אך דיאטה כזו אפשרית ובהחלט תוביל לירידה במשקל.
העיקרון בדיאטת הלחם הוא פשוט:
דיאטת לחם מורכבת מאכילה של בין 8-10 פרוסות לחם קל ליום עם ממרחים דלי קלוריות וירקות ללא הגבלה.
הממרחים יכולים להיות, לפי בחירה: גבינה עד 5% שומן, גבינה צהובה עד 8% שומן, ריבה לייט, פסטרמה ללא שומן, מעט אבוקדו, ביצה קשה, טחינה…. המגוון גדול.
במהלך דיאטת לחם לא אוכלים פחמימות ממקורות אחרים כגון אורז, תפוחי אדמה וכד'.
כמובן שבנוסף ניתן לאכול ירקות ללא הגבלה ולשתות לפחות 8-10 כוסות מים ליום. אכילת הירקות ושתיית המים הכרחית על מנת לשפר את חילוף החומרים בגוף.
דיאטת לחם הינה דיאטת פחמימות. המרכיב העיקרי בתזונה הוא פחמימות.
אכילת פחמימות מעלה את רמת הסרוטונין במוח.
הסרוטונין הוא ההורמון האחראי לתחושת השובע, מכן – אין תחושת רעב וההרזיה קלה.
מומלץ לאכול כריך כל שלוש שעות. כך נשמרת גם רמת אינסולין תקינה בגוף כך שגם התשוקה למתוקים יורדת.
קצב הירידה המדווח באמצעות דיאטת הלחם הוא בין שני קילו לשבוע עד חצי קילוגרם בשבוע, בהתייחס לכמות המשקל העודף.
תפריט דיאטת לחם , לדוגמא:
ארוחת בוקר: כריך משתי פרוסות לחם קל + כף גבינה עד 5%.
ארוחת ביניים: כריך משתי פרוסות לחם קל + חצי קופסא טונה במים, בתוספת סלט ירקות גדול עם מיץ לימון וכף שמן.
ארוחת צהריים: כריך משתי פרוסות לחם קל עם פסטרמה דלת שומן וירקות ללא הגבלה.
ארוחת ביניים: כריך משתי פרוסות לחם קל עם ריבה לייט קפה או משקה חם אחר ללא סוכר עם ממתיק מלאכותי
ארוחת ערב: 2 פרוסות לחם קל עם ביצה קשה, ירקות ללא הגבלה.
דיאטת הלחם מיועדת לתקופה של שבוע שבועיים בלבד.
דיאטה כזו יכולה לשמש כפתיח לדיאטה מאוזנת על פיה ניתן לחיות לאורך זמן ולהוריד בהדרגה את המשקל העודף.
דיאטת הלחם אינה דיאטה ללא חסרונות. אחד החסרונות הבולטים הוא שקיים חשש ליצירת מחסור של ויטמין 12B . לכן חשוב להשלים את החסר באמצעות תוסף של ויטמין זה.
בנוסף, מומלצת פעילות ספורטיבית שלוש פעמיים בשבוע.