אם אנחנו מדברים על אוכל דיאטטי, אנחנו לא יכולים לוותר על הכרוב.
כרוב הוא ירק סופר דיאטטי ומאכלים מכרוב מסוגלים לא רק למלא ולהשביע אלא גם להוסיף לתזונה שלנו שפע ויטמינים במחיר קלורי של כ- 20 קלוריות ל- 100 גר' כרוב טרי.
מידע כללי אודות כרוב:
כרוב מצוי בזנים רבים: כרוב לבן, כרוב ירוק, כרוב אדום, כרוב ניצנים. כרוב שייך למשפחת המצליבים הכוללת גם ברוקולי, כרובית, קולורבי ולפת. למשפחה כולה סגולות בסיסיות דומות. כרוב אינו רק ירק כי אם צמח מרפא בעל ערך רב. בשימוש פנימי כרוב מסייע בעיקר לטיהור מערכות הגוף ובשימוש חיצוני משתמשים בעלי כרוב להכנת תחבושות ולהורדת נפיחויות חריפות. כרוב מקרר, מרגיע גירויים, משכך כאבים, מזין, מסלק רעלים ומשלשל מתון. כרוב עשיר במינרלים כגון סידן ואשלגן, גופרית, סיליקה, מגנזיום וברזל. כמו כן בויטמינים A, B, C וE.
מתוך: http://www.naturemed.co.il
למי שאוהב כרוב, קיימת תוכנית דיאטה המבוססת על אכילת כרוב… דיאטת מרק הכרוב
תוכנית ההרזיה מבוססת על אכילה ללא הגבלה של מרק כרוב ונחשבת לדיאטת כסאח שאינה מומלצת, אך יכולה לעזור לרזות כמה קילו במהירות.
סגולותיו של הכרוב נבדקו במחקרים שונים ברחבי העולם והמסקנות מעניינות:
סלט כרוב דל קלוריות ומרענן יכול להועיל למי ששומרים על משקלם בפרט ועל בריאותם בכלל. לפי מחקר חדש, צריכת כרוב אף יכולה להפחית את הסיכון לסרטן השד. במחקר, שהוצג בכנס הרביעי של החברה האמריקאית למחקר בסרטן באוקטובר 2005, התברר כי נשים שצרכו 500-400 גרם כרוב לשבוע הפחיתו את הסיכון למחלה זו ב-72% לעומת נשים שצרכו פחות מ-150 גרם כרוב לשבוע.
מתוך: http://www.haaretz.co.il
יש אנשים שרגישים לכרוב (אני, למשל) ובכל זאת יש כמה מתכונים שאני אוהבת במיוחד (אם כי כמעט שלא נוגעת)…
אז למה לא לשתף?
שלפחות אתם תיהנו…
מאכלי כרוב דיאטטיים
כרוב מאודה בעגבניות
חצי ראש כרוב קצוץ דק
2 בצלים קצוצים
2 עגבניות גדולות קצוצות
מלח פלפל
מערבבים את כל החומרים, מעבירים למחבת גדול ומכסים במכסה, על אש קטנה נותנים להתאדות (ללא תוספת שמן וללא מים ) כ 40 דקות בערך, מערבבים מדי פעם.
זמן הבישול יכול להשתנות אז כדאי לבדוק מתי הכרוב רך והטעמים מתאימים.
מצוין כסלט קר וגם כתוספת חמה סופר דיאטתית.
קבלו מתכון לסלט חמצמץ ומרענן שמשמש כתוספת מבורכת כמעט לכל מנת חלבון (ביצה, עוף וכד')
כרוב כבוש מהיום למחר
1 קג' כרוב קצוץ דק
2 גזרים מגוררים
2 כוסות מים
חצי כוס חומץ
2 כפות שמן
3 כפות סוכר
1 כף מלח
2 שיני שום כתושות
שמיר קצוץ
להביא לרתיחה את כל החומרים חוץ מהכרוב והגזר.
לערבב את הכרוב והגזר בקערה גדולה.
לשפוך מעל את הנוזלים שהרתחנו ולכסות בצלחת שתיכנס לתוך הקערה כך שתילחץ את הכרוב פנימה לתוך הנוזל.
להחזיק לילה מכוסה בחוץ.
בבוקר המעדן מוכן.
להכניס לקערה אטומה ולמקרר… לשים ערימה גדולה בצלחת ליד מנת חלבון רזה… וליהנות.
ולסיום – הכרוב הסגול (הנקרא גם כרוב אדום)
אנחנו אמורים לאכול ירקות בכל הצבעים.
לכל צבע יש את המטען התזונתי שהוא מביא עימו ותורם לבריאותנו.
צבע אחד שבדרך כלל חסר לנו בתפריט הוא הכחול והסגול… פשוט, כי אין יותר מדי ירקות בצבעים האלה.
קבלו מתכון סגול, טעים ודל קלוריות בהחלט.
המתכון מתאים לכרוב אדום (סגול) אבל הטעם יהיה דומה גם עם כרוב ירוק רגיל.
סלט כרוב אדום ו…תפוח
כרוב אדום קצוץ
2 כפות שמן זית
כף חומץ
תפוח ירוק מגורד או קצוץ דק
גבעולי סלרי קצוצים
מעט מלח
חרדל (לפי הטעם)
סוכר (לפי הטעם, שישבור את החמיצות. אפשר להשתמש בתחליף סוכר)
לערבב הכל ולהגיש.
יש לכם מתכוני כרוב מעניינים?
שתפו אותם איתנו בדף הפייסבוק שלנו