רבים מאיתנו מוצאים את עצמנו בחריגה בסיום סוף השבוע, אחרי שאכלנו יותר מדי בשישי – שבת.
לרבים מהווה סוף השבוע בעיה ומכשול בתהליך הדיאטה. יותר מדי אוכל טעים סביבנו, יותר מדי זמן פנוי והיד מוצאת את עצמה מושטת ומביאה אל הפה יותר אוכל משתכננו.
במקום להתחיל את השבוע עם יסורי מצפון, בואו נתחיל את השבוע בדיאטת פריכיות ליום אחד ונתחיל את השבוע בצעד מתקן שיניע את תהליך הדיאטה שלנו צעד קדימה גם אם לא בדיוק הצלחנו לאכול נכון בסוף השבוע.
למה דיאטת פריכיות?
הפריכיות עשויות אורז ודגנים, לא קמח חיטה.
הדגנים מכילים מרכיבי תזונה חשובים בעוד אכילת לחם מקמח לבן אינה מכניסה לגוף שום דבר מלבד קלוריות ריקות.
בנוסף, שטח הפריכית מאפשר מריחה של ממרח אשר מגביר את תחושת השובע.
כשאוכלים פריכיות במקום לחם בעצם עושים דיאטת חלבונים דלת פחמימות שמניעה את ההרזיה קדימה.
כמה פריכיות לאכול?
משקלה של פריכית אורז נמוך מאוד ומכאן הערך הקלורי ליחידה נמוך. פריכית אורז מכילה בעיקר… אוויר.
אכילה של 2-3 פריכיות שווה לערך של פרוסת לחם אחת. רק בלי הפחמימות שיש בלחם.
איזה סוג פריכיות עדיף לאכול?
עדיף לבחור בפריכיות מאורז מלא, כוסמת ודגנים אחרים ולא באלה העשויות מאורז לבן ופשוט.
ככל שיש בהן יותר דגנים מלאים הן עשירות יותר במרכיבי תזונה וסיבים תזונתיים המאפשרים לנו לחוש שובע לזמן רב יותר.
תפריט דיאטה על בסיס פריכיות
התפריט מיועד ליום אחד, אולי שניים. זה אינו תפריט שמומלץ לאכול לפיו במשך פרק זמן ארוך יותר כיון שכמות הקלוריות בתפריט מצומצמת במיוחד.
התפריט הזה עוזר לקזז "חטאים" ו"שחיתויות" של שבת וליישר קו ממנו תוכלו לחזור לאכול לפי תפריט, הוא אינו מחליף תפריט דיאטה מאוזן שניתן לאכול לפיו לאורך זמן.
ארוחת בוקר:
2 פריכיות אורז + יוגורט עד 1.5% שומן + שתיה חמה ללא סוכר
ארוחת ביניים:
2 פריכיות אורז + 2 כפות גבינה עד 5% + ירקות חתוכים
ארוחת צהריים:
חזה עוף צלוי בגריל או מטוגן על מחבת פסים עם מעט תרסיס שמן + כוס חד פעמית של אורז מעורבב באפונה מבושלת + ברוקולי מבושל או שעועית ירוקה מבושלת או קישואים מבושלים או כרובית מבושלת + סלט ירוק (מתובל במיץ לימון, בלי שמן)
ארוחת ביניים:
2 פריכיות אורז + 2 כפות גבינה לבנה עד 5% שומן + תפוח
ארוחת ערב:
2 פריכיות אורז + ביצה קשה + 3 כפות גבינה לבנה עד 5% שומן + סלט ירוק (מתובל במיץ לימון, בלי שמן)
ארוחת לילה:
תפוח