מאז שנות השמונים כשהספר "רזה לתמיד" הפך להיות פופולארי, יש עדיין רבים המאמינים כי צירופי מזון נכונים הם המפתח להרזיה ושמירה על המשקל האידיאלי.
העיקרון מאחורי דיאטת צירופי המזון המתוארת בספר "רזה לתמיד" הוא שעל בסיס ההנחה כי סוגי מזון שונים מתעכלים בקיבה בדרכים אחרות כך שעדיף שלא לאכול באותה ארוחה סוגים שונים של מזון. כך יהיה קל יותר למערכת העיכול כמו גם לגוף כולו לספוג את המרכיבים המזינים במזון , לפרק וותו ולסלק את הפסולת מהגוף.
כך יעבור המזון תהליך יעיל יותר ומהיר יותר בגוף, לא יתעכב בקיבה יתסוס בתוכה ויזיק לגוף.
– מומלץ לאכול יותר "מזון חי", בלתי מעובד או מבושל, ירקות ופירות חיים, למשל.
– המזון החי צריך להוות לפחות 50% מהמזון היומי.
את היום פותחים עם מיצי פירות וירקות, ועד הצהריים נאכל רק פירות וירקות טריים.
בארוחת הצהריים והערב ניתן לאכול כל מה שרוצים ובלבד שהארוחה תהיה מורכבת או מחלבונים + ירקות ופירות או חלבונים + ירקות ופירות.
- השילוב בין חלבונים לפחמימות בארוחה אחת – אסור לחלוטין.
כדי להסביר מעט יותר, בקבוצת החלבונים נמצאים מרכיבים כמו: קטניות, אגוזים, בשר, דגים, ביצים ומאכלי חלב ובקבוצת הפחמימות מרכיבים כגון: דגנים, פסטות, לחמים ומאפים, אורז וכד'.
- עקרון חשוב נוסף הוא שלא לאכול בארוחה אחת חלבונים מן הצומח (קטניות) עם חלבונים מן החי (בשר), וגם לא חלבון מן החי ממקור אחד עם חלבון מן החי ממקור אחר (כמו למשל דגים ועוף, או בשר עם ביצים).
- בשעות הערב מומלץ לאכול אוכל קל לעיכול, בעיקר מיצי פירות וירקות או תה צמחים.
- להשלמת עקרונות דיאטת צירופי המזון צריך לקחת בחשבון שלפי דיאטה זו לכל סוג מזון לוקח פרק זמן אחר להתעכל ולכן יש להמתין בין ארוחה לארוחה מספיק זמן כדי לתת לקיבה לסיים את עיכול הארוחה הקודמת לפני שנעבור לבאה.
אחרי אכילת ירקות או פירות טריים – שעתיים
אחרי ארוחה שאין בה בשר – שלוש שעות
אחרי ארוחה עם בשר – ארבע שעות
ובמידה שאכלתם ארוחה עם צירופי מזון שאינם מומלצים – שמונה שעות.
מה שיפה בדיאטת הצירופים הוא שלא צריך לספור קלוריות ולכן קל יחסית לדבוק בה במיוחד בהתחשב בעובדה שניתן לאכול כמעט כל דבר שרוצים כל עוד אנו שומרים על הצירופים הנכונים.
מצד שני, חייבים לציין שלא הוכח שמזון מסוגים שונים מתעכל בגוף בדרך אחרת והמדע עוד לא נתקל במישהו שאינו מסוגל לעכל חלבונים ופחמימות בעת ובעונה אחת.
למעוניינים לנסות תוכנית דיאטה זו, חשוב לציין שכמו תמיד חשוב להתייעץ ברופא לפני היציאה לדרך כדי למנוע בעיות רפואיות.
2 תגובות
היי מיעל,
בואי נסדר את העובדות ואל תהיי בלחץ.
אנחנו מדברים תפיסות שונות בעניין הרזיה.
מצד אחד יש את התפיסה המסורתית שמרבית הדיאטנים דוגלים בה שתזונה מאוזנת כוללת בכל ארוחה גם פחמימות וגם שומנים. בדיו כמו שאמרת: פיתה עם חומוס, חביתה עם לחם, עוף עם תפוחי אדמה….
מצד שני יש הטוענים כי הפרדה של מרכיבי מזון יכולה להקל על הרזיה ולכן מקפידים להפריד בין פחמימות וחלבונים בכל ארוחה. ארוחה כוללת פחמימות לא תכלול חלבונים ולהיפך.
העיקרון שמנחה אותנו באתר הזה הוא לתת במה לתפיסות שונות וסוגי דיאטה שונים, תוך העברת ביקורת עדינה ובונה על מנת להקל על קהל קוראינו לבחור את תוכנית הדיאטה שנראית להם נכונה ומתאימה להם. את יכולה לבחור בין תוכניות דיאטה רבות, ביניהן גם בזו המפרידה בין פחמימות וחלבונים בארוחות… בחירה היא שלך…
בהצלחה
אני לא מבינה, כתבתם שאסור לאכול חלבון עם פחמימה, ומצד שני תמיד אומרים שחשוב לצרוך בארוחה פחמימה. כל ארוחה הגיונית מכילה חלבון עם פחמימה!! עוף + תפו"ח, בשר+אורז?..!!! חזה עוף+פסטה.???
מבלבל נורא אתם מערערים דברים שאמורים להיות ברורים וידועים שהם בסדר.
אני בלחץ ומחכה לתשובה…
תודה!!!!