בסוף יוני התבשרנו על כדור דיאטה חדש. אגף המזון והתרופות של משרד הבריאות האמריקאי אישר תרופה חדשה המסייעת בהרזיה ונקראית בלביק (Belviq ).
כדור ההרזיה כל כך חדש שלא היה ניתן למצוא מידע רב לגביו, נאלצתי לגשת ישירות לאתר ה FDA לברר מה עושה הבלביק? מה הבשורה שמביא כדור הדיאטה החדש הזה? ו… האם זה נראה יעיל? בטוח בשימוש? וכד'
כדורי הרזיה בלביק (Belviq )
הבלביק מציע אלטרנטיבה נוספת ומאור לסייע בירידה במשקל.
חברת ארנה המייצרת את התרופה השקיעה במחקרים שהוצגו לFDA לקבלת האישורים.
איך פועל כדור ההרזיה בלביק?
כדור ההרזיה בלביק פועל על ידי שליטה בתיאבון, על ידי הפעלת קולטנים במוח של סרוטנין (מוליך עצבי מעורר תחושות של שובע ושביעות רצון).
הסרוטנין ידוע מזה שנים כגורם כימי במוח אמעורב גם במצב הרוח ומשמש כחלק מרשימת התרופות נודגות הדיכאון הנרשמות על ישי פסיכיאטרים מזה שנים.
אחרי שהסרוטנין מופק הוא נספג חזרה ורמתו יורדת. מניעת ספיגה חוזרת של הסרוטנין משאירה את המוח במצב רווי, רמת שביעות הרצון הכללית עולה, מצב הרוח משתפר ותחושת הרעב נמנעת.
המחקרים והניסויים הקליניים שהוגשו על ידי החברה המייצרת את בלביק, ארנה מראים תוצאות מעניינות:
אנשים איבדו לפחות 5% משקלם במהלך שנה.
החברה ממליצה, כמובן, להשתמש בכדורי בלביק במקביל עם שמירה על תפריט מאוזן ודל קלוריות ואורח חיים פעיל ובריא.
בנוסף, ממליצה חברת ארנה להפסיק את הטיפול אם לא ירדתם 5% ממשקלכם תוך 4-5 חודשים…
כדורי הבלביק מאושרים בארה"ב לשימוש על ידי אנשים הסובלים מהשמנה בערכים של BMI 30 ומעלה כשיש בנוסף למשקל העודף גם תסמינים נלווים כמו סכרת מסוג 2, לחץ דם גבוה או כולסטרול.
תופעות הלוואי של כדור ההרזיה – בלביק:
תופעות הלוואי הנפוצות ביותר הם כאבי ראש, סחרחורת, עייפות, בחילה, יובש בפה ועצירות.
במהלך המחקרים שבוצעו הועלה חשש שבלביק תגרום לליקויים בתפקוד שסתומי הלב וזאת בשל העובדה שב – 1997 הוצא מהשוק כדור הרזיה בשם fenfluramine בשל חשש לפגיעה בלב.
החשש הזה גרם לFDA לדחות את הבקשה לקבלת אישור שהוגשה על ידי חברת ארנה יצרניתהבלביק בשנת 2010. מנהל התרופות האמריקאי ביקש אז לבצע מחקרים חדשים שישללו היווצרות בעיות לב בעקבות שימוש בבלביק.
חברת ארנה הוכיחה כי נטילת מינונים נמוכים של בלביק לא יגרמו לבעיות לב, מה שהוביל לקבלת האישור.
אצלנו בארץ, כדורי הרזיה בלביק הם בגדר שמועה ואייטם חדשותי בלבד כיום.
למרות שמשרד הבריאות נוטה בדרך כלל לאשר מוצרים שמנהל התרופות האמריקאי מאשר, נראה כי משרד הבריאות שלנו ייקח את הזמן ויעקוב מרחוק אחר המתרחש בארה"ב, בינתיים.
אחרי הכל, ההיסטוריה מוכיחה כי כדורי הרזיה חדשים היוצאים לשוק הצרכני עלולים להוכיח כגורמים לנזק במהלך הזמן. כך היה עם כדורי קסניקל בעבר, שהורדו מן המדפים, כדורי מרידאה ואחרים שיצאו מחוץ לחוק אחרי שאנשים רבים כבר השתמשו בהם ונזקים כבר קרו.
נראה שעדיף באמת להביט במתרחש מרחוק, בינתיים ולהמשיך להשתדל לעמוד בהחלטה לאכול לפי תוכנית אכילה מאוזנת ובריאה, להקפיד לכלול פעילות גופנית בלוח הזמנים שלנו ולדבוק בתוכניות דיאטה קונבנציונאליות שאינן דורשות התערבות תרופות כימיות.