מי שעושה דיאטה מבין שחשוב לו להפחית בצריכת סוכר.
סוכר הוא אכן אחד הגורמים העלולים לגרום להשמנה. זוהי פחמימה פשוטה שאין לגוף תועלת בריאותית ממנה. אחרי שצורכים סוכר, רמת האנרגיה בגוף עולה במהירות ואחר כך יורדת במהירות ויוצרת תחושת רעב או חשק לנשנש עוד ועוד מתוקים.
כבר דיברנו על הפחתה בצריכת סוכר ואיך היא תעזור לנו לרזות.
בכתבה יש גם הסבר איך קורה שממתיקים מלאכותיים לא רק שלא עוזרים לנו לרזות אלא אפילו עלולים להפריע להרזיה לקרות.
היום אני רוצה להתייחס להשפעה הבריאותית של ממתיקים מלאכותיים.
להכיר קצת יותר טוב כל סוג של ממתיק מלאכותי – כי ידע הוא כוח. הכוח לבחור. הכוח להחליט מה נכון לנו לעשות.
סוגים של ממתיקים מלאכותיים
אגבה – מור טבעי המיוצר מעלי קקטוס שטעמם מתוק. יש בו קלוריות כמו בסוכר. שימו לב!
סטיביה – גם הוא עשוי מעלי צמח שטעמם מתוק. הבעיה המרכזית עם הסטיביה הוא טעם הלוואי שלו. אפשר להתרגל אליו, אך הוא לא באמת טעים בקפה.
סוכרלוז – עשוי מסוכר וכלור. ללא טעם לוואי וללא השפעה בריאותית מזיקה ככל שאנו יודעים כיום.
לי מפריעה הנוכחות של כלור במוצר. אך בין כל האופציות להמתיק את הקפה בלי להשתמש בסוכר, זו העדיפה.
אספרטיים – מורכב מחומצות אמינו ובעל טעם מתוק מאוד. לאורך השנים נטען שיש בו סיכון לפגיעה במוח, במעיים, בעיניים, ולכן ניתן להשתמש בו במינון מוגבל של עד 50 מג' לכל קילוגרם משקל גוף (זה המון!). האספרטיים הוא הממתיק המלאכותי שנמצא ברוב משקאות הדיאט ומעדני החלב הדיאטטיים.
סכרין – המרכיב המרכזי של הממתיק הקרוי 'סוכרזית'. זהו מוצר ותיק בן למעלה מ- 100 שנה, שלפני כמה עשרות שנים הגיעו למסקנה שהוא עלול להיות מסרטן ולכן הוא פחות מומלץ לשימוש.
ציקלמט – חומר כימי מתוק שהוכרז כבעל פוטנציאל מסרטן, אך עדיין נמצא במוצרים כגון: 'כמו סוכר', מעדני 'ג'וי' ו'תענוג' ומותר בשם 'דיאטיפ' המיועד לאפיה עבור חולי סכרת.
עכשיו, אחרי שהכרנו את הממתיקים המלאכותיים הנפוצים, מגיעה השאלה.
האם להשתמש בממתיקים מלאכותיים כדי לרזות?
התשובה שלי היא – לא.
ומיד אסביר.
ההמלצה להימנע מצריכת סוכר היא בריאותית בעיקרה אך תורמת כמובן להרזיה.
יחד עם זאת, כיון שאני מאמינה בצריכת מזונות בעלי ערך תזונתי והימנעות משימוש במוצרי מזון מעובדים, תעשייתיים, כימיקלים באריזה מרשרשת – אני לא יכולה להמליץ על צריכת ממתיקים מלאכותיים.
הפתרון – להמתיק באופן טבעי.
בסירופ אגבה, למרות כמות הקלוריות, בסילאן (דבש תמרים), בדבש טבעי, בפרוקטוז (סוכר פירות), בסטיביה (אם טעים לכם) ואפילו בסוכר לבן או חום.
ההימנעות ממוצרים תעשייתיים היא שמובילה את ההמלצה שלי.
ובעניין הערך הקלורי, פה המקום לדבר על מידתיות.
הפחתה של צריכת מתוקים , בהדרגה, היא דרך מצוינת לא רק לרזות אלא גם ליהנות מבריאות משופרת.
צריכת מתוקים היא עניין של הרגל, וכמו כל הרגל ניתן לשנות אותו בהדרגה.
הקליקו למידע נוסף על הימנעות מאכילת סוכר