מתכונים לדיאטה – גם טעים גם מרזים

מרק בריאות דיאטטי

קבלו מתכונים לדיאטה.

כל המתכונים שתמצאו באתר הינם דלי קלוריות, דלי שומן, טעימים ומשביעים.

כל המנות עשירות במרכיבים החשובים לשמירה על בריאות תקינה.

כל מתכון נוסה על ידי ונבחר על פי קלות ההכנה של המנה, ורמת ההנאה שלי ושל בני משפחתי (שאינם מקפידים על דיאטה להרזיה).

לפיכך, המתכונים מהנים גם למי שאינו בדיאטה 🙂

מתכונים לדיאטה

רוטב בולונז דיאטטי

רכיבים:
300 גרם בשר טחון ללא שומן
4 כפיות שמן
1 בצל קצוץ דק
½ כוס גמבה קצוצה
½ כוס סלרי קצוץ דק
½ כוס פיטריות חתוכות
2 שיני שום קצוצות
1 קופסא עגבניות מרוסקות (800 גרם) או 3 כוסות עגבניות מרוסקות
פלפל
פפריקה
מלח
אורגנו, לפי הטעם
תרסיס שמן

אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת טפלון ומרססים בתרסיס שמן. משחימים בו את הבשר ומוציאים לקערה.
2. שמים בסיר את השמן ומאדים בו את הבצל, השום, הפטריות, הגמבה והסלרי.
3. מוסיפים את העגבניות, הבשר והתבלינים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים עד שמרבית הנוזלים נספגו ומתקבל רוטב סמיך. חשוב לבחוש מדי פעם כדי שהרוטב לא יישרף.

פשטידת קישואים

רכיבים:
8 קישואים גדולים
2 ביצים
1 כף קורנפלור
מלח ופלפל לפי הטעם
קורט אגוז מוסקט
חופן פטרוזיליה
חופן שמיר
מעט אבקת מרק עוף

אופן ההכנה:
1. לגרד את הקישואים בפומפיה גסה, לסחוט את הנוזלים שהצטברו.
2. להוסיף את הביצים, הקורנפלור והתבלינים.
3. לשמן תבנית פיירקס מלבנית במברשת שמן.
4. לאפות בחום בינוני עד להשחמה.

עוגת תפוחים דיאטטית   

העוגה נחלקת ל 10 מנות, כל מנה 110 קלוריות.

רכיבים:
1 כוס קמח רגיל
50 גרם מרגרינה
1 ביצה
½ כפית חומץ

למלית:
3 תפוחים חמוצים מרוסקים בפומפיה
1 כף סוכר או ממתיק
½ כפית קינמון
½1 כפות פירורי לחם
2 כפות ריבת תות לייט

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי הבצק בקערה ולשים.
2. מרדדים את הבצק לעלה דק ומורחים עליו את ריבת התות.
3. מערבבים את התפוחים עם הסוכר ומניחים אותם על עלה הבצק.
4. מפזרים את הקינמון ואת פרורי הלחם מעל התפוחים.
5. מגלגלים את העלה לגלילה ואופים בחום בינוני במשל 30 דקות או עד שהבצק משחים
6. לאחר האפייה מפזרים מלמעלה 2 כפיות אבקת סוכר.

חזה עוף בסלרי

230 קלוריות למנה.

רכיבים:
4 חזה עוף פרוסים (600 גר')
10 גבעולי סלרי,ללא עלים
2 כפות שמן לטיגון
1 בצל קצוץ דק
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
3 שיני שום כתושות
10 עגבניות שרי חצויות
½ כפית פלפל צ'ילי גרוס
מלח,פלפל שחור

אופן ההכנה:
1. מרסקים את גבעולי הסלרי במעבד מזון לקבלת מחית.
2. מחממים שמן במחבת גדולה וכבדה ומטגנים את הבצל עד שמזהיב.
3. מוסיפים את קוביות הפלפל ומטגנים במשך 3 דק' נוספות, מוסיפים את השום ומטגנים במשך דקה תוך כדי ערבוב.
4. מוסיפים את הסלרי ומבשלים תוך ערבוב עוד 5 דקות.
5. מוסיפים את העגבניות שרי, מתבלים במלח,פלפל וצ'ילי מבשלים במשך 5 דק' נוספות.
6. במחבת נפרדת מטגנים במעט שמן את חזות העוף היטב משני הצדדים.
7. מעבירים לתבנית משומנת ומעבירים את הרוטב על החזות בעזרת כף. מקפידים לשים כמות גדולה של רוטב על כל חזה.
8. אופים בתנור שחומם מראש ל-120 מעלות במשך 20 דק.'

2 תגובות

  1. שרה, את ודאי יודעת שזה לא הגיוני.
    אם אין עניין בריאותי, לא יכול להיות שאת אוכלת נכון ומתאמנת בקיצוניות – ומשמינה.
    נראה לי שהבעיה טמונה ב"אוכלת מעט". שימי לב, יש הבדל בין אוכלת מעו ואוכלת נכון.
    את לא צריכה לאכול מעט, את צריכה לאכול נכון.
    כדי לרזות חייבים לאכול – והרבה. אבל לאכול נכון, את האוכל שמתאים להרזיה.
    אפשר לאכול מעט ולהכניס כמות קלוריות מטורפת וערך תזונתי אפסי, זה לא הרעיון.
    נראה לי שחשוב לעבור על תפריט האכילה שלך ולערוך כמה תיקונים. אולי דכדאי שתדברים על דיאטנית, של קופת חולים, למשל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכיני גופך לקיץ!

מוצרי ההרזיה המובילים בארה"ב