אנשים רבים מאמינים שאם הם אוכלים סלטים, אפילו "בלי לחם" או "בלי פיתה" עד כדי "בלי כלום… לא צ'יפס ולא חמוצים" האם אכלו אוכל בריא ודל קלוריות.
האמת על הסלטים הקנויים לא פשוטה.
כיון שסלט קנוי מוכן בתהליך תעשייתי המיועד בעיקר לאפשר למוצר המוגמר חיי מדף ארוכים ועלות ייצור נמוכה מוכנסים לסלטים התעשייתיים תוספים מיוצרים שמוסיפים נפח ומשקל לסלט, אך לא בריאות.
התוספים האלה יכולים להיות שומנים, פחמימות ריקות, עמילן תירס… וכל זה עוד לפני שדיברנו על הוספת חומרים משמרים וחומרי טעם וריח לסלא המעובד.
ברור שעדיף לאכול סלט שמכינים בבית. כך יש לנו ביקורת מוחלטת על מה נכנס לסלט, כמה שמן יש בו, כמה מיונז ואיזה מיונז (אולי מיונז קל עדיף?) וכמובן ביקורת מוחלטת על תהליך ההכנה, הניקיון וטריות הירקות.
סלטים קנויים – קלוריות
קבלו מדד בסיסי של כמות הקלוריות בסלטים קנויים.
מספר הקלוריות מתייחס לכף שטוחה של סלט. (כ- 15 גר')
חומוס – 50 קל'
ממרח טחינה – 50 קל'
סלט חצילים במיונז – 50 קל'
סלט מטבוחה – 30 קל'
סלט איקרה – 60 קל'
סלט גזר מרוקאי – 10 קל'
כרוב במיונז – 60 קל'
סלט תפוחי אדמה – 80 קל'
המנה הראשונה בארוחה, זו שמגישים בה מבחר סלטים על בסיס טחינה, או מיונז, יכולה להפוך להיות מצבור קלוריות ושומנים שיחבל במאמצי ההרזיה שלכם.
מה מומלץ לעשות?
לאכול סלטי ירקות טריים או מבושלים, ללא תוספת שמן מיותרת.
לאכול חומוס בייתי, טחינה שמכינים בבית… אלה לא יכילו תוספות מיותרות של שומנים או עמילן.
למעשה בכף חומוס ביתי יש בערך חצי מכמות הקלוריות שיש בחומוס קנוי.