נצא מנקודת הנחה כי בכל אוכל יש קלוריות. כל אוכל מכיל מרכיבים תזונתיים שונים וקלוריות – זה ברור.
יחד עם זאת יש הטוענים כי מזונות מסוימים דורשים על מנת להתעכל ולהיספג בגוף יותר קלוריות מאשר הם מכילים.
זהו ערך קלורי שלילי.
הקונספט המיוחד הזה מביא משב רוח רענן וגישה חדשנית בכל הקשור לדיאטה ורצון לרזות.
הרי אין דבר שאנו רוצים יותר מאשר לאכול ולרזות… בלי לחשב קלוריות.
ספר אלקטרוני חדש (באנגלית) מצייר בפנינו תמונה ורודה ואידאלית המציעה לנו לאכול אוכל שיש לו מאזן קלורי שלילי. כלומר, הגוף ישרוף יותר קלוריות בעיכול האוכל בהשוואה לכמות הקלוריות המצויות באוכל.
כמות האנרגיה הדרושה לפירוק המזונות האלה גבוהה מכמות הקלוריות שיש בהם. הגוף נדרש לשריפת אנרגיה מוגברת על מנת להפיק את האנרגיה מהמזונות האלה. זהו אוכל שורף שומן.
בואו ניקח דוגמאות על מנת להסביר:
בברוקולי, למשל, יש 25 קלוריות ב- 100 גר'. יחד עם זאת עיכול ופירוק 100 גר ברוקולי ידרשו מהגוף שריפה של 80 קלוריות.
איזה יופי! אכלנו 100 גר' ברוקולי ושרפנו 50 קלוריות בערך!
זה בסיס התיאוריה.
מכאן ככל שנאכל יותר מזונות בעלי ערך קלורי שלילי נרזה יותר.
בין המזונות הנכללים בקטגוריה זו נמצאים פירות וירקות כמו: חסה, כרוב, בצל, תרד, מלפפון, גזר, אשכולית, לימון, תפוז ועוד.
הספר האלקטרוני הדן בנושא המזונות המכילים ערך קלורי שלילי מכיל רשימה ארוכה של מזונות כאלה. בנוסף מכיל הספר תוכניות דיאטה מפורטות ומתכונים להכנת מנות טעימות מהמאכלים המיוחדים האלה שיש להם פחות קלוריות משנדרש לגוף על מנת לעכל ולפרק אותם.
לאחר קריאה של הספר, נראה לי שהקונספט אמנם מעניין אך לא ניתן לבנות רק על התיאוריה הזו תוכנית דיאטה שניתן לרזות לפיה בבטחה ותוך שמירה על הבריאות.
יחד עם זאת, יש בספר נקודות מעניינות המרחיבות את המחשבה והתפיסה לגבי אכילה לצורך הרזיה.
מלכתחילה אנו נדרשים לאכול יותר פירות וירקות בתקופה בה אנו חיים על פי תוכנית דיאטה. אז מה אכפת לנו לכלול יותר ירקות ופירות מאלה הנכללים ברשימת המזונות בעלי ערך קלורי שלילי?
הספר האלקטרוני נמכר באינטרנט להורדה מיידית ומחירו כ- 19$ (לתשלום באמצעות כרטיס אשראי).
למעוניינים – הקליקו כאן לדף (באנגלית) המתאר ומסביר קצת יותר על הספר והמידע הכלול בו.