הנטיה הטבעית שלנו כשאנחנו נמצאים בדיאטה היא לוותר על אכילה של תפוחי אדמה או של אבוקדו. נראה לנו ששני אלה עתירי קלוריות או שומן ולכן יש להימנע מאכילתם.
יתכן שזו אחת הטעויות הגדולות שלכם ואחת הסיבות לכך שהדיאטה לא כל כך עובדת.
למעשה יש מספר מזונות שחשוב לכלול בתפריט הדיאטה על מנת לאפשר הרזיה.
מדובר במזונות שיעניקו לנו תחושת שובע לאורך זמן, מזונות עשירים בסיבים תזונתיים, חלבונים ושומן מן הצומח שחשוב על מנת לעודד את הגוף לרזות.
מה לאכול כדי לרזות?
בידקו את תפריט הדיאטה שלכם. האם הוא מכיל את המזונות האלה?
10 מזונות שעוזרים לרזות
- תפוחי אדמה
במחקרים שבוצעו הוכיחו שתפוח האדמה הוא אחד המזונות שמעניקים הכי הרבה תחושת שובע. למרות שהוא פחמימתי, הוא נחשב לפחמימה מורכבת הגורמת לתחושת שובע למשך זמן רב.
חשוב לציין שאם רוצים לרזות חשוב לשים לב לאופן הבישול של תפוח האדמה. כדי להתאים לדיאטה תפוח האדמה צריך להיות אפוי או מבושל, אך לא מטוגן.
חשיבות גדולה יש גם לרוטב שאולי תחליטו לשים על תפוחי האדמה. חמאה, שמן, גבינה שמנה … אלה אינם מתאימים לתפריט דיאטה ויש להימנע מהם. תפוח אדמה אפוי או מבושל ללא רוטב הוא המזון המתאים לדיאטה.
- תפוחי עץ בשילוב שקדים או אגוזים
תפוח עץ מכיל הרבה סיבים תזונתיים הגורמים לתחושת שובע. הסיבים התזונתיים חשובים לפעילות מערכת העיכול והתפוח מכיל כמות נכבדה של אנטי אוקסידנטים.
כשמשלבים בין תפוח עץ לשקדים או אגוזים מקבלים מהאגוזים שמן צמחי חשוב שמאט את ספיגת סוכר הפרי ולכן שומר על רמת אנרגיה קבועה ומונע התקפי נשנוש. ארוחת ביניים המורכבת מתפוח עץ וחמישה שקדים או אגוזי מלך היא ארוחת ביניים מושלמת
- עדשים
עדשים הם אחד המזונות הבריאים שיש ומומלץ בהחלט לכלול אותם בתפריט הדיאטה שלכם.
עדשים (וקטניות בכלל) עשירים בפחמימות מורכבות, חלבונים וסיבים תזונתיים.
הוספה של קטניות ועדשים בפרט לארוחות בתפריט הדיאטה שלכם תעזור לשמור על תחושת שובע לאורך זמן ותספק מרכיבי תזונה חשובים לגוף.
- יוגורט וגבינת קוטג'
כולנו יודעים שמאכלי חלב מכילים חלבון ושחלבון משביע, מתעכל לאט יותר מפחמימות ובכך תחושת השובע מחזקיה מעמד זמן רב יותר.
אבל גבינת קוטג' היא שיאנית של חלבון בין מאכלי החלב. ןלכם אם לאכול גבינה (עד 5% שומן) גבינת קוטג' עדיפה.
היוגורט במיוחד הביו מכיל חיידקים פרוביוטיים טובים למערכת העיכול ובנוסף גם הוא נחשב למכיל הרבה חלבון יחסית.
במאכלי חלב יש סידן, ויטמינים ומינרלים ואכילת מוצרי חלב היא אחת ההחלטות החשובות בדיאטה להרזיה.
- ביצה
הביצה היא מקור חלבון מצוין וכמות הקלוריות בביצה אינה גבוהה, כ- 100 קלוריות בלבד עבור כ- 6 גרם חלבון מלא המכיל את כל חומצות האמינו הדרושות לגוף.
אכילת ביצה בארוחת הבוקר מאפשרת להרגיש שבעים למשך זמן רב ולהפחית את הצורך לנשנש עד הארוחה הבאנ. אכילת ביצה מאזנת את רמת הסוכר בגוף ובכך מרגיעה רעב ואת הדחף לנשנש.
עדיף לאכול ביצה קשה ולא מטוגנת כדי לחסוך את שמן הטיגון וגם כיון שביצה קשה משביעה יותר.
- מרק
אכילת מרק כמנה ראשונה או כארוחת ביניים היא החלטה מצוינת כשמדבור בדיאטה להרזיה. מרק ירקות עשיר המכיל הרבה סיבים תזונתיים או מרק קטניות המכיל גם חלבון מן הצומח.
אכילת צלחת מרק כמנה ראשונה מרגיע מיידית את הרעב ומאפשר לאכול פחות במהלך הארוחה. אכילה של צלחת מרק כארוחת ביניים מעניקה לגוף מרכיבים תזונתיים חשובים, ויכולה להתאים להגדרה של "אוכל מנחם", אוכל שם ומרגיע.
חשוב לבשל את המרק בלי ירקות פחמימתיים (תפוחי אדמה, למשל) ובלי שמן, כך תשמרו על ערך קלורי נמוך ועל ערך תזונתי גבוה.
- שיבולת שועל (קוואקר)
אכילת דייסת שיבולת שועל קוואקר לארוחת הבוקר יכולה להיות אחד הדברים החשובים ביותר במהלך דיאטה להרזיה. דייסת שיבולת שועל חמה ומפנקת בתוספת פרי טרי חתוך פנימה וכפית דבש או סילאן היא ארוחת בוקר מושלמת שתשמור על תחושת שובע להרבה זמן.
בשיבולת שועל יש סיבים תזונתיים שגורמים לתחושת שועב והדייסה החמה מרגיעה ומפנקת על הבוקר לפתיחה מושלמת של היום.
בשלו חצי כוס שיבולת שועל עם חצי כוס מים וחצי כוס חלב עד שהדייסה סמיכה ושיבולת השועל רכה (כמה דקות) הוסיפו כפית דבש או סילאן ופרי חתוך והתחילו את היום ברגל ימין.
- אבוקדו
אבוקדו מכיל הרבה שומן. נכון. אבל השומן באבוקדו הוא שומן מן הצומח שבריא לגוף שלנו ומכיל חומצות אמינו חיוניות לבריאותנוץ אכילת אבוקדו יכולה לתרום לבריאות בהרבה תחומים, אפילו בשמירה על בריאות הלב וכלי הדם.
אכילה של פרוסת לחם מדגנים מלאים עם אבוקדו משביעה ומכילה סיבים תזונתיים ומרכיבים תזונתיים חשובים.
- קינואה
קינואה נחשבת למלכת הבריאות של הדגנים. היא מכילה הרבה חלבון וסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים.
אכילה של קינואה כתוספת למנה העיקרית או כחלק מסלט מזין בארוחת הערב לא רק בריאה אלא גם מזינה ומשביעה לאורך זמן.
- דגים
בין מקורות החלבון מן החי הדגים הם העדפה ברורה מבחינת הערכים התזונתיים שהם מכילים. מלבד החלבון שדגים מכילים יש בהם חומצות שומן בריאות מסוג אומגה שלוש וויטמיני B.
יש האומרים כי חלבון מדגים משביע יותר מאשר חלבון מבשר. שילבו של דגנים בתפריט הדיאטה הוא בחירה נכונה.
בישול הדג צריך להיות קצר כדי לשמר את הערכים התזונתיים שבו ואת המרקם הקליל.
כשרואים את הרשימה מעלה ברור שאין סיבה לשאול מה לאכול כדי לרזות… זה ברור.