מתכון דיאטה חייב להיות מבוסס על מרכיבים בריאים ודלי קלוריות.
יחד עם זאת, המטרה היא ליהנות מאוכל דיאטטי. לאכול ללא הנאה, מהטעם, הריח ומרקם האוכל – עלול ליצר תחושת תסכול שתוביל לשבירה והפסקת הדיאטה.
מה אפשר לאכול, שיהיה דיאטטי ועדיין מהנה?
לחם קל, גבינות רזות והרבה הרבה פירות וירקות.
מה עם אוכל מבושל?
אוכל מבושל לדיאטה יכול להיות חוויה גסטרונומית ולא סתם משהו תפל שאוכלים אותו כי הוא בריא ודל קלוריות.
מומלץ להכין אוכל בבישול, אידוי, גריל, אפייה בתנור או במיקרו.
יש להימנע ממזון מטוגן , במיוחד בשמן עמוק. מזון מטוגן סופג את השומן בו הוא מיטגן ומוסיף לעצמו הרבה מאוד קלוריות.
ואם צריכים לטגן?
אם אנחנו חייבים לטגן, יש להשתמש במחבת טפלון ובשמן ולא במרגרינה או חמאה. השמן צריך להיות נקי , אשר לא טגנו בו לפני כן. בזמן הטיגון השמן עובר תהליך חמצון ונוצרים בו רדיקלים המסוכנים לבריאותנו וחשודים ביצירת סרטנים מסוגים שונים. אין לעשות שימוש חוזר בשמן לטיגון.
שמן זית, לדוגמא, למרות הקלוריות שבו מכיל מרכיבים תזונתיים חשובים ומומלץ לצרוך כמות קטנה של שמן זית מדי יום.
ניתן להשתמש בתרסיס שמן להתזה קלה על פני מחבת הטפלון לשימון עדין שיספיק על מנת למנוע הידבקות המזון למחבת. חיסכון עצום בקלוריות מיותרות.
אמנות החלפת המרכיבים
מתכונים שונים מציינים צורך בשמנת חמוצה או שמנת לבישול ברוטב התבשיל. נסו להשתמש בחלב או יוגורט במקום. במרבית המקרים לא תרגישו בהבדל מהותי.
בכל מקום בו הייתם משתמשים בגבינה צהובה, העשירה בשומן, החליפו לגבינה צהובה קלה המכילה עד 9% שומן בלבד.
ככלל, השתדלו לאכול מוצרים מופחתי שומן וללא סוכר: יוגורט, מעדני חלב, גבינות, פסטרמה וכד'. לכל אלה יש גרסאות עתירות שומן ודלות שומן. הבחירה ברורה…
הסירו את העור מעל העוף לפני הבישול או הצלייה. העור מכיל שומן וקלוריות מיותרות רבות.
הרבה הרבה ירקות
אכילת ירקות בכל צורת בישול, מלבד טיגון מגוונת את התפריט הדיאטטי ומוספי הרבה מאוד ויטמינים ומינרלים חיוניים. ירקות מכילים גם כמות גדולה של סיבים תזונתיים הגורמים לתחושת שובע.
מה עם אכילת ביצים?
חלמון ביצה מכיל שומן. זו עובדה ידועה. ניתן בהחלט להשתמש בחלבון (הלבן) הביצה לבדו להכנת חביתה או פשטידת ירקות. למשל , השתמשו בביצה אחת שלמה + חלבון אחד. כך תחסכו קלוריות ושומן.
אז מה אפשר לאכול וליהנות?
למשל. ארוחה קלה , דיאטטית וטעימה יכולה להיות מורכבת מכמות גדולה של ירקות, בתוספת כפית שמן זית ומעט מלח ופלפל, הנצלית מתחת לגריל עד השחמה בתוספת פירורי גבינה בולגרית 5% מפוררת מעל.