המון פעמים אנו מוצאים עצמנו תוהים… לאכול או לא לאכול?
במיוחד כשמדובר בחטיפים, במבה, ביסלי ודומיהם, שלפעמים מונחים על השולחן לפנינו מזמינים ומפתים.
קבלו טבלת קלוריות המכילה את החטיפים המרכזיים המוכרים לנו, כדי שתוכלו לדעת כמה קלוריות יש בשקית קטנה של במבה, כמה קלוריות יש בשקית בייגלה אישית וכדומה… כמה קלוריות בחטיפים?
חישוב הקלוריות נעשה ל- 100 גרם מוצר כך שחשוב להסתכל על התווית ולראות מה המשקל בדיוק בשקית שבידיכם.
תוך כדי שאתם קוראים את התווית שימו לב אם המוצר שבידיכם מכיל את אחד המרכיבים המצוינים מטה (מתוך גלובס):
* שומן רווי: מצוי בעיקר במזונות מהחי, כלומר מוצרי חלב ומוצרי בשר עתירי שומן, אך גם במקורות מהצומח כמו שמן קוקוס, שמן דקלים וחמאת קקאו.
מומלץ להגביל את צריכת השומן הרווי, מכיוון שצריכה גבוהה שלו קשורה לרמות גבוהות יותר של LDL בדם (הכולסטרול הרע). לכן כדאי שלא לקנות מוצרים המכילים כמות של מעל 5 גרם שומן רווי ל-100 גרם.
* שומן טרנס: נוצר בתהליך התעשייתי ההופך שמן צמחי למוצק. הוא נמצא במרגרינה קשה הנפוצה בתעשיית המזון, מאפים, בורקס, מוצרי בצק קפואים ומזונות מטוגנים. צריכת שומן טרנס קשורה לעלייה בסיכון למחלת לב ויש לה השפעה שלילית על פרופיל השומנים בדם. לכן ההמלצות הן להימנע מצריכת שומן טרנס ככל האפשר. מעט חברות מציינות שומן טרנס באופן ברור, ולרוב הוא מתחבא תחת מילות קוד כמו שומן צמחי מוקשה או שמנים מוקשים חלקית.
* קלוריות: "החטיפים והממתקים מהווים ריכוז קלורי מאוד גבוה", אומרת הדיאטנית הקלינית תורי גולדשטיין: "כמות הקלוריות שיש ברבע עוף (250 קלוריות) וב-6 כפות אורז (150 קלוריות) היא קטנה יותר מאשר ב-100 גרם תפוצ'יפס (555 קלוריות).
* מלח: בחטיפים מלוחים כמות המלח לא פעם מופרזת ומזיקה. ניתן לזהות אותה בטבלת הסימון התזונתי תחת סעיף הנתרן. המלח מסתתר גם ברכיבים כמו סודיום, מונוסידיום, דיסודיום, טריסודיום, מלח ים, סודיום גלוטמט, מונוסודיום גלוטמט, סודיום ניטראט, אבקת אפיה וסודה לשתייה. כעיקרון, התזונה שלנו אינה זקוקה לתוספת חיצונית של נתרן או מלח מאחר שהנתרן נמצא במזון באופן טבעי. התזונה המערבית המתועשת מתחנפת לחיך ומכילה כמויות של מלח במאות אחוזים מעל למה שהגוף צריך, דבר המוביל לתחלואה.
טבלת הקלוריות באדיבות נענע