למרות שאין דבר כזה דיאטה מושלמת, ישנם מזונות שמחקרים הוכיחו את יכולתם לעזור בהרזיה מהירה.
מזונות אלה פועלים לעידוד ההרזיה בדרכים שונות ומסיבות שונות, אך לכולם יש מכנה משותף אחד – אנשים שאוכלים אותם כחלק מתפריט האכילה שלהן רזו מהר יותר מאשנים שלא אוכלים אותם. את זה הוכיחו במחקרים שנעשו לאחרונה.
הנה 5 המזונות שמוצגים במחקרים שנעשו לאחרונה .
מזונות שחייבים לאכול כדי לרזות
שלבו אותם בתפריט האוכל לדיאטה שלכם. מומלץ.
פיסטוקים
אגוזים אלה הם החטיף המושלם עבור מי שאוכל לפי תפירט מבוקר להרזיה כי הם עשירים בחלבון, סיבים תזונתיים, ושומנים בריאים.
נכון שפיסטוקים משמינים אבל השומן בפיסטוקים הוא שומן בלתי רווי הנחשב בריא ללב.
בהתייחסות למספר הקלוריות בפיסטוקים, חשוב להבין שלא כל הקלוריות נוצרו שוות בערכן.
חוקרים מהמרכז לתזונה אנושית באוניברסיטת UCLA חקרו שתי קבוצות של אנשים שאכלו לפי דיאטות דלות קלוריות זהות במשך 12 שבועות.
קבוצה אחת אכלה פיסטוקים בערך של 240 קלוריות כחטיף של אחר הצהריים,
הקבוצה השניה אכלה בייגלה בערך של 220 קלוריות.
הקבוצה שאכלה פיסטוקים הוכיחה שיפור באינדקס הBMI שלהם (אינדקס מסת גוף), רמת הכולסטרול שלהם והטריגליצרידים שלהם ירדה, הבריאות שלהם השתפרה ורמת השומן בגוף ירדה.
פטריות
הטעם והמרקם הבשרני של הפטריות, הופכים אותם לתחליף בשר אידיאלי, ומאפשרים להפחית את צריכהת הבשר בתפריט האכילה.
החלפה של בשר בפטריות יכולה לעודד הרזיה, את זה הוכיחו במחקר שערך צוות מהמרכז לבקרת משקל באוניברסיטת ג'ונס הופקינס בלומברג. המחקר הוכיח כי החלפת בשר בפטריות בארוחה אחת ביום הביאה לירידה משמעותית במשקל.
החוקרים עקבו אחר 73 משתתפים, ובעיקר נשים, בגילאי 40 פלוס, במשך שנה שלמה ומצאו כי הקבוצה שצרכה פטריות במום בשר צרכה 173 קלוריות פחות ביום ו- 4.5 גרם שומן פחות ביום, מה שגרם להרזיה של 7 קילו במשך השנה, ללא צורך בשום שינוי אחר בתוכנית האכילה שלהן.
יוגורט
זה לא ממש חדש לנו, אבל המדע ממשיך לחקור את היוגורט. אחד המחקרים המרשימים ביותר על תזונה וירידה במשקל, שנערך על ידי דריוס מוצאפריאן מאוניברסיטת הרווארד, הוכיח כי יוגורט הוא גורם חשוב אצל אנשים ששומרים על המשקל שלהם דווקא בגילאים מתקדמים יותר.
מוצאפריאן וצוותו ניתחו את הרגלי האכילה של יותר מ -120,000 אנשים במטרה למצוא את המשותף בין אלה שעלו במשקל עם התבגרותם, לעומת אלה שהצליחו לשמור על גזרה צעירה.
מכל המאכלים הקשורים לירידה במשקל, יוגורט מדורג כמרכיב החשוב ביותר בתזונה שאיפשר לשמור על גיזרה צעירה גם עם ההתקדמות בגיל.
מדענים עדיין לא יודעים למה היוגורט נראה כל כך באופן עקבי קשור לרזון, אבל בודקים את האפשרות שאוכלוסיית הבקטריות הטובות במעיים שהפרוביוטיקה שביוגורט מחזקת ומגבירה, מועילה לעניין. כמובן שאפשרי גם להסיק כי יוגורט פשוט נוטה להיות מרכיב עיקרי בתזונה של אנשים בעלי מודעות לבריאות.
סובין שיבולת שועל
סובין שיבולת שועל הוא מרכיב מרכזי בתזונת דוקאן הפופולארית שקייט מידלטון, ג'ניפר לופז וסלבריטאיות אחרות משתמשות בה.
דיאטת דוקאן דורשת לאכול כל יום 3 כפות של סובין שיבולת שועל.
אכילת סובין היא אלטרטגיה מאוד ותיקה להרזיה וכבר משנות ה- 90 המליצו לאנשים לאכול יותר סיבים תזונתיים כמו שיש בסובין כדי להעורר את פעילות המעיים ולרזות.
סובין שיבולת שועל עשיר מאוד בסיבים, מה שגורם גורם להרגשת מלאות.
סובין שיבולת שועל, כמו שיבולת השועל עצמה, גם סופג שומנים, ולכן מומלץ על ידי רופאים להורדת כולסטרול.
שמן זית
איך זה שאכילת שומן יכולה לעזור להרזיה?
שמן זית הוא שומן בלתי רווי, מה שהופך אותו לחלק בריא בתוכנית התזונה הים תיכונית המומלצת.
אבל באופן ספציפי יותר, כי על פי מחקר שנערך באוניברסיטת אירווין, החומצה האולאית בשמן הזית הופכת במעי הדק לתרכובת הנקראת OEA שמרגיעה רעב ומדכאת את התיאבון על ידי שליחת אותות למוח על שובע.
אז אכילת סלטים של ירקות טריים עם תיבול של שמן זית לא רק מעניקים לגוף ויטמינים וסיבים תזונתיים אלא גם משביעים יותר, אם הם מתובלים בשמן זית.