דיאטה על האש – דיאטה למנגל

דיאטה למנגל

עונת המנגלים המסומלת על ידי המנגל המסורתי ביום העצמאות ניצבת בפתח וכל מי שמנסה לשמור על המשקל או לרזות תוהה איך לעמוד באתגר? איך אפשר לעשות דיאטה על האש או דיאטה למנגל?
אחרי הסעודות המשפחתיות של הפסח מתחילה התקופה של יום העצמאות, ל"ג בעומר והפיקניקים המשפחתיים של הקיץ, על חוף הים או תחת כל עץ רענן.
הפחמים מוכנים, הבשר כבר במקפיא ואנחנו מתארגנים לבלות את היום ליד המנגל המעשן וריחותיו המשגעים.
מה עושים?

ראשית, על האש או מנגל הוא לא סיבה לשנות את השגרה.
היצמדו לחוקים על פיהם אתם אוכלים בחיי היומיום שלכם. השתדלו לאכול בשעות שאתם רגילים לאכול, בלי נשנושי ביניים מיותרים, איכלו ליד שולחן ולא "על הדרך" בין המנגל לשולחן, אכלו בצלחת בלי לחטוף חתיכות מהמנגל תוך כדי צליית הבשר, השתמשו בצלחת קטנה ואיכלו מה שיש בצלחת בלי למלא אותה שוב ושוב.

ועכשיו,

מה לאכול ומה לא לאכול כשעושים על האש?

דיאטה למנגלסלט גדול
קערה גדולה ובה חסה קצוצה, גזר מגורד, נבטים, שומר, פטרוזיליה, צנוניות ועשבי תיבול חייבת להימצא בהישג יד.
מהקערה הזו תאכלו ללא הגבלה.
גוונו את הרכב הקערה בכל פעם. הכניסו ירקות שונים, עלי בייבי,  זעתר, נענע, מיץ לימון, פלפל, מלפפון…
אל תכניסו – אגוזים, גרגרים, קרוטונים, צנוברים ושאר תוספי סלט למיניהם.
אל תכניסו – מיונז, רוטב סלט מסחרי, גבינות שמנות (עד 5% אפשר ומתאים), תפוחי אדמה, קטניות, תירס ודומיהם.

שתייה מרובה
מים, מים, מים.

הקפידו לשתות לפחות 12 כוסות מים ביום. הכוונה אינה למשקאות דיאט אלא למים. המשקאות הדיאטטיים למעשה מפריעים להרזיה. תה צמחים חם או קר ללא סוכר, לעומת זאת יכול להיות תחליף מצוין למי שמעוניין בשתייה עם טעמים.
הסלט והמים אמורים לככב גם כשאתם יוצאים לאכול על האש, ליד מנגל.

אפשר ליהנות מהבשר הצלוי ולא ללעוס עלעלים כשכולם טוחנים קבב  וסטייקים, בחרו לכם ממכלול הבשרים את זה שלא תרצו לוותר עליו. הבשר שזוכה להגדרה – מעדן, על ידיכם… והתענגו על מנה אחת ממנו.
לא חייבים לאכול את הדברים היומיומיים המשעממים שמגיעים למנגל כדי ללוות את הבשר. לא חייבים חומוס ולא סלט כרוב. אלה אינם גולת הכותרת הסעודה על האש. הבשר הוא הכוכב – אז לא צריך להימנע ממנו.
את מנת הבשר על האש שלכם איכלו בתוספת סלט גדול ואל תשימו לב ל"נשמות הטובות" שידחפו לכם לטעום מהנקניקיות, רק חתיכה אחת מההמבורגר, הכבד או כל פיתוי אחר.

רוצים לאכול קצת יותר?
אכלו חזה עוף  על האש. חזה עוף נקי מעור צלוי על המנגל.
השרו את חזה העוף במרינדה (רוטב סויה, יין אדום, תבלינים) כחצי שעה לפני הצלייה, טפטפו כמה טיפות שמן אל תוך המרינדה, הוציאו מהמשרה והניחו על המנגל.

וגם – חשבתם פעם על דגים על האש?
דג סלמון עטוף בנייר כסף, בתוספת עשבי תיבול. סגרו את נייר הכסף והניחו על הגחלים ולא על אש גלויה. לאחר כרבע שעה יהיה בידיכם מעדן דל קלוריות.

קבלו טיפ שיהפוך את הארוחה שלכם למעניינת במיוחד ואולי אף תסחוף את שאר הנוכחים לרצות לאכול מהצלחת שלכם.
שיפודי ירקות על האש
שפדן עגבניות, בצלים, חצילים, קישואים, פלפל וגמבה, כרובית ושאר ירקות וצלו אותם על האש. הטעם המעושן והצלייה המהירה תוסיף לירקות טעם מעניין ומהווה תחליף מצוין לסטייק נוטף שומן.
הארוחה הסתיימה? הגיע זמן הקינוח?
ותרו על קינוח מתוק ועשיר ותיהנו מפלח אבטיח או מלון במקום.
על הפיצוחים והנשנושים של אחרי האוכל וותרו לגמרי. השאירו כוס מים לידכם ללגום ממנה מיד פעם ותיהנו מהחברה במקום מהאוכל.

הקליקו להוריד למחשב ספר אינטרנטי – מתנה
דיאטה על האש – כל הטיפים והמתכונים שיעשו את המנגל דיאטטי

2 תגובות

  1. גם הבריאות חשובה !!!
    אני מקפידה על המוצרים שאני קונה בשביל המנגל שיהיו איכותיים וכמה שיותר טבעיים
    אפשר לעשות זאת
    במיוחד בגזרת העופות, שלא יהיו מלאים בתוספות מלאכותיות…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכיני גופך לקיץ!

מוצרי ההרזיה המובילים בארה"ב