חצילים ברוטב עגבניות
ריטהתוספת או מנה עיקרית, אתם תחליטו. טעים ממש ודל קלוריות ממש.
Prep Time 15 mins
Cook Time 30 mins
Course עיקרית, תוספת
Cuisine טבעוני, צמחוני
Servings 4
Equipment
- מחבת
- סיר
Ingredients
- 2 יח' חצילים (רצוי בלאדי)
- 3-4 יח' 3-4 שיני שום פרוסות
- 1/2 לימון
- 1 כף רסק עגבניות
תיבול: מלח, פלפל, פפריקה כורכום, צ׳ילי
- מעט שמן זית
Instructions
- מקלפים את החצילים, מחלקים אותם ל-4 לאורך וכל רבע ל-2 .ֿ
- חותכים את הרצועות הארוכות שהתקבלו – לשניים לרוחב.
- ממלאים סיר עם מים וסוחטים לתוכם את הלימון, מביאים לרתיחה ומוסיפים את רצועות החציל. מבשלים במשך כרבע שעה.
- מסננים.
- במחבת נוחה ורחבה מוסיפים שמן זית ומטגנים את השום, מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים עוד דקה או שתיים,
- מוסיפים את התבלינים ומוסיפים את החצילים המבושלים והמסוננים.
- מוסיפים חצי כוס מים, מערבבים, מכסים ושולחים לבישול של כחצי שעה על להבה קטנה או עד שהחצילים רכים.אם המים מתאדים במהלך הבישול מוסיפים עוד מעט.
Video
Notes
*ניתן להוסיף בשר (רזה), או גרגרי חומוס, להוספת חלבון למנה, במיוחד אם מייעדים אותה למנה עיקרית בארוחה.
Keyword דיאטטי, חצילים ברוטב עגבניות, טבעוני, צמחוני