מהו המרכיב העיקרי באוכל שלנו שגורם לנו להשמין?
האם אלה החלבונים שאנחנו אוכלים? הבשר, הדגים, הגבינה והביצים?
האם זה השמן? ואם נאכל אוכל בלי שמן? בלי טיגון? בלי תיבול בשמן? אם נאכל רק דברים דלי שומן אנחנו נרזה?
התשובה היא – לא.
מה אתם אוכלים שגורם לכם להשמין?
מרכיב התזונה שהכי גורם לנו להשמין הוא הסוכר.
הסוכר אינו מרכיב תזונה "עצמאי". הסוכר הוא חלק ממשפחת הפחמימות.
משפחת הפחמימות כוללת גם סוכר לבן מזוקק וגם כל סוגי הסוכר שיש במשקאות ממותקים וממתקים.
חשוב להבין שהסוכר הוא חלק ממאכלים אחרים שעשויים מקמח: לחם, פיתות, מאפים, פסטה וכדומה.
גם ירקות כמו תפוחי אדמה מכילים פחמימות וגם דגנים וגרגירים כמו אורז.
בקיצור, כל דבר מתוק או מבוסס קמח שייך למשפחה הזאת.
תפקיד הפחמימות בגוף הוא לשמש מקור לאנרגיה.
הגוף שורף את הפחמימות ויוצר אנרגיה לה הגוף זקוק כדי להתקיים ולפעול. הפחמימות הן הדלק של הגוף. הגוף משתמש בכמה שהוא צריך ושומר את היתרה בתור שומן.
כשאנחנו אוכלים יותר פחמימות מכמה אנרגיה לה הגוף זקוק, היתרה הופכת להיות שומן.
אז מה אנחנו יכולים ללמוד מהעובדה הזו?
שני דברים:
1. שכדאי לאכול פחמימות בכמות שהגוף זקוק לה ולא יותר.
2. שאם רוצים לרזות, כדאי להוריד את הפחמימות מהתפריט היומי.
מה שיקרה אם אנחנו לא אוכלים פחמימות הוא שהגוף יצטרך להשתמש במצבורי האנרגיה שעומדים לרשותו, בשומן שנאגר בדיוק למטרה זו.
לכן, הפחמימות הן המרכיב התזונתי הראשון שצריך להמעיט בו כשרוצים לרזות.
מה גם שיש פחמימות גם בפירות וירקות.
זו הסיבה שאנחנו רואים ברוב הגדול של תפריטי הדיאטה צמצום גדול של כמות הפחמימות הפשוטות והרבה ירקות.
אי אפשר ואסור להוריד לגמרי את הפחמימות מהתפריט, הגוף זקוק לאנרגיה זמינה, אבל עדיף לאכול פחמימות מדגנים מלאים ומירקות מאשר מדברי מאפה לחמים וממתקים.
הערך התזונתי שלהם מצוין , הם מוסיפים לבריאות ומעניקים אנרגיה שאינה מצטברת כשומן בגוף.
שאלות?
עדיף להפנות אלי שאלות דרך דף הפייסבוק שלנו…
כאן: https://www.facebook.com/quickweightloss.co.il